2011: pe unde am umblat

A sosit momentul sa fac o scurta recapitulare a ceea ce a insemnat anul 2011 pentru mine in termeni “turistici”. Am fost in 8 excursii, cuprinzand excursii de o zi prin judetul Arad, weekenduri in tara si strainatate, dar si excursii mai lungi , tot prin strainatate.

M-am indragostit iremediabil de Londra. Dupa 5 zile in capitala Marii Britanii nu as mai fi plecat. Mi-a placut absolut tot , mai putin vantul care a fost chiar taios in Martie. Dar nu-i nimic, Londra are personalitate si o iubesc.

Iar in iulie in Budapesta am mers doar pe “cai nebatute”. Iubi m-a dus la Aquicum (ruinele romane), despre care nu stiam absolut nimic. Dar a meritat cu varf si indesat. Ne-am plimbat pe dealuri, am urcat in turn sa vad Budapesta de sus. A fost o excursie in oras, dar atat de relaxanta ca putem sa jur ca eram in afara orasului.

Am redescoperit judetul Arad, alaturi de cei de la Descoperim Aradul. O parte imi erau deja prieteni, iar in excursii am mai legat noi prietenii. Eu am prins excursiile la Radna si Soimos, Siria si Manastirea Bodrog. Abia astept noi idei pe anul viitor.

Am ajuns, dupa 5 ani,din nou la Cluj Napoca. Il stiam un oras mai “linistit”, dar m-a surprins cat e de agitat. Si-a pastrat farmecul de care m-am indragostit acum multi ani de zile. Abia astept sa revin pentru ca nu am stat decat peste weekend.

Am fost, prima data, la o intalnire a bloggerilor si a celor implicati in Social media. A avut loc aproape de casa, la Timisoara, si mi-a placut foarte mult. Mi-ar placea sa pot ajunge la astfel de intalniri prin strainatate.

Anul se incheie cu …exact ce trebuia: piata de Craciun de la Budapesta. Am luat destule suveniruri ca sa ne faca sa ne intorcem (iar) in Budapesta dar si sa ne aduca aminte de piata prin prezenta (si miros). “Siragurile” de condimente mi-au ramas in minte, suflet si…nari.

Si tot in Decembrie, in Budapesta, am gasit Hard Rock Cafe, loc despre care stiam destule dar nu credeam ca voi intra in vreo locatie. Uite ca am reusit si promit ca ma voi intoarce.